Otvorene prijave za Realizator 2020

Otvorene prijave za Realizator 2020.

Usprkos vremenima koja su transformirala svijet, Realizator svoje peto izdanje dočekuje spreman. Mali jubilej slavimo novim mrežnim stranicama koje su ujedno i mjesto našeg susreta. Realizator 2020. održava se online! Otkrijte što vas sve ove godine očekuje.

 

ŠTO JE REALIZATOR?

Realizator je prvo riječko case study natjecanje koje na inovativan način pridonosi suradnji akademske i poslovne zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu i razviti konkretna znanja i vještine potrebne na tržištu rada. Program potiče kreativnost i inovativnost, umrežavanje, stvaranje prvih poslovnih poznanstava i obogaćuje životopis praktičnim iskustvom.

 

REALIZATOR U BROJKAMA

Od 2016. u Realizatoru je sudjelovalo preko 300 studenata s 14 sveučilišnih sastavnica formiranih u 123 tima, te 18 poduzeća i institucija. Od 20 poslovnih slučajeva, čak 59 rješenja je nagrađeno.

Ovogodišnji poslovni partneri i slučajevi su:


Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Kako povećati zastupljenost Erste Club branda među mladima?

INA d.d.
Projekt vodik: demo projekt uvođenja autobusa na vodik u Rijeci

Infobip d.o.o.
Transformacija zdrastvene industrije korištenjem AI chatbota

Jadran galenski laboratorij d.d.
Marketing novog JGL Muzeja farmacije. Kako stvoriti  prepoznatljivost i privući publiku?

Koordinacija savjeta mladih Primorsko-goranske županije
Od ideje do akcije: Smanjimo nezaposlenost mladih


ONLINE PROGRAM

Program se održava online. Natjecanje započinje 28. listopada 2020. prijenosom predstavljanja poslovnih slučajeva. Rok za odabir je 8. studenog 2020. U razdoblju od mjesec dana rada na rješenjima, studentima je na raspolaganju Mentorska shema – program potpore u suradnji sa StartUp Inkubatorom Rijeka i STEP RI Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci. Ove godine, natjecatelji pitchaju rješenja u formatu trominutnog videa kojeg samostalno snimaju. Stručni žiri odabire troje finalista koji potom dostavljaju pisana rješenja. Zbroj bodova usmenog i pisanog izlaganja daje pobjednike Realizator 2020. natjecanja.

Detaljan raspored dostupan je ovdje.

 

NAGRADE

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu 3.000,00 kuna za prvo mjesto, 2.000,00 kuna za drugo mjesto te 1.000,00 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, pobjedničkim timovima STEP RI osigurao je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

 

PREDSTAVLJANJE POSLOVNIH SLUČAJEVA

Uključite se 28. listopada 2020. u 17 sati u službeno otvorenje i predstavljanje poslovnih slučajeva koje će se prenositi uživo na YouTube kanalu i društvenoj mreži Facebook.

 

PRIJAVE

Prijave su ove godine otvorene svim studentima u Hrvatskoj! Studenti sudjeluju u timovima od 2 do 4 člana. Potičemo vas da razmišljate “van okvira“! Interdisciplinarni pristup, odnosno članovi s različitih fakulteta, osigurat će vam širu perspektivu i kreativnost u koncipiranju rješenja.

Prijave su dostupne na poveznici. Rok 8. studenog 2020.

 

VIŠE INFORMACIJA

Za više informacija tu su Javni poziv, Učestalo postavljena pitanja i Pravilnik natjecanja. Pratite nas na Facebook i Instagram stranicama ili se javite putem e-maila na realizator@uniri.hr.