Peta edicija u online formatu

Peta edicija u online formatu

Realizator 2020. provodit će se online. Novi koncept znači i novi program. Upoznajte ga!

 

Natjecanje započinje 28. listopada 2020. predstavljanjem poslovnih slučajeva ovogodišnjih partnera: Erste&Steiermärkische Bank d.d., INA d.d., Infobip d.o.o., Jadran galenski laboratorij d.d. i Koordinacija savjeta mladih Primorsko-goranske županije. Predstavljanje će se prenositi uživo na Realizator YouTube kanalu i društvenoj mreži Facebook. Po završetku izlaganja moći ćete postaviti pitanja predstavnicima poslovnih partnera o slučajevima. U tijeku prijava bit će organiziran i Q&A Session s organizatorima vezanim uz natjecanje. Nakon isteka roka za prijave 8. studenog 2020., službeno započinje period od mjesec dana za predaju rješenja.

U navedenom razdoblju natjecateljima je na raspolaganju Mentorska shema – program potpore u suradnji sa StartUp Inkubatorom Rijeka i STEP RI Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci. Mentori će tijekom tri online susreta pružiti povratnu informaciju na inicijalnu ideju, poslovni model i financije, te pitch – izlaganje rješenja u tri minute. Mentoriranju prethodi prijava u kojoj je nužno obrazložiti određene elemente rješenja. Timovima je dostupna i online biblioteka edukativnih materijala, a u mogućnosti su postaviti i do pet pitanja poslovnim partnerima.

Ovogodišnji novitet je slanje pitcha u formatu trominutnog videa u samostalnoj produkciji natjecatelja. Stručni žiri ocjenjuje izlaganja, te odabire finaliste koji su pozvani dostaviti pisana rješenja poslovnog slučaja. Ako se tijekom ocjenjivanja ukaže potreba za dodatnim pitanjima, Zaklada organizira Q&A Session poslovnih partnera s timovima. Zbroj bodova pisanog rješenja i pitcha daje pobjednike Realizator 2020. natjecanja.

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu 3.000,00 kuna za prvo mjesto, 2.000,00 kuna za drugo mjesto te 1.000,00 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, pobjedničkim timovima STEP RI osigurao je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Detaljan raspored dostupan je ovdje.

Prijaviti se možete na poveznici do 8. studenog 2020.