učestalo postavljena pitanja

ŠTO JE TO REALIZATOR?

Realizator je studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva. Natjecanje organizira Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s partnerima, suorganizatorima i poslovnim partnerima (poduzećima i institucijama) kako bi studentima omogućila stjecanje praktičnih vještina i uvid u realne poslovne izazove.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

U natjecanju mogu sudjelovati svi studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija u Hrvatskoj.

KOJI JE CILJ NATJECANJA?

Natjecanje je prilika studentima da testiraju svoje ideje i znanja, steknu uvid u praktične potrebe poduzeća i institucija, razviju poslovne vještine potrebne na tržištu rada i ostvare prve kontakte s potencijalnim poslodavcima.

KAKO SE MOGU PRIJAVITI?

Prijava na natjecanje vrši se popunjavanjem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama realizator.uniri.hr. Sudjelovati možete u timovi od minimalno 2 i maksimalno 4 člana. Organizator nudi i mogućnost spajanja studenata koji nemaju tim.

 

NAPOMENA: Organizator ne može garantirati da će svi prijavljeni biti spojeni s timom. Sve ovisi o broju prijavljenih natjecatelja.

DO KAD SU OTVORENE PRIJAVE?

Prijave su otvorene do 8. studenog 2020. u 23:59 sati.

KOJI POSLOVNI PARTNERI SUDJELUJU U REALIZATORU 2020.?

U ovogodišnjoj ediciji sudjeluju: Erste&Steiermärkische Banka, Infobip, INA, Jadran-galenski laboratorij i Koordinacija savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

KADA I GDJE ĆE BITI ODRŽANO PREDSTAVLJANJE POSLOVNIH SLUČAJEVA?

Predstavnici poslovnih partnera slučajeve će prezentirati 28. listopada 2020. u 17:00 sati. Predstavljanje će biti održano online. Prijenos uživo moći ćete pratiti na YouTube kanalu i društvenoj mreži Facebook.

GDJE ĆE SE ODRŽAVATI REALIZATOR 2020.?

Ovogodišnja edicija natjecanja bit će održana online. Predstavljanje poslovnih slučajeva prenosit će se uživo, mentorska shema provodit će se na platformi Zoom ili Slack, video pitch natjecatelji dostavljaju putem e-maila, dok će na službenim mrežnim stranicama (realizator.uniri.hr) biti proglašeni pobjednici.

KOLIKO TRAJE REALIZATOR?

Realizator traje od 28. listopada do 18. prosinca 2020. Za detaljne datume i raspored molimo provjerite Realizator 2020. program.

KOJI SU NAŠI ZADACI TIJEKOM NATJECANJA?

Zadaci studentskih timova sastoje se od predlaganja rješenja na odabrani poslovni slučaj, njegove prezentacije stručnom žiriju u formi video pitcha i predaje pisanog rješenja u slučaju odabira tima kao finalista. Mentorska shema, program potpore u rješavanju slučaja, nije obavezna, ali sugeriramo pohađanje za uspješnu izradu i prezentaciju vašeg poslovnog rješenja.

ŠTO JE TO MENTORSKA SHEMA?

U cilju potpore studentima pri izradi rješenja, dosadašnje edukacije transformirane su u program Mentorska shema. Ista umrežava istaknute mentore StartUp Inkubatora i STEP RI-a koji prate studente u procesu formiranja ideje do njegove prezentacije. Tijekom tri online susreta mentori (1) pružaju povratnu informaciju timovima na inicijalnu ideju, (2) savjetuju u vezi poslovnog modela i financija, te (3) pripremaju za pitch. Mentoriranju prethodi prijava za program u kojoj je nužno obrazložiti određene elemente rješenja.

ŠTO JE PITCHING?

Pitching je predstavljanju ideje ili proizvoda prilikom koje, u što kraćem vremenu, nastojite uvjeriti profesionalnu publiku kako bi trebala uložiti upravo u vaš projekt. U 2020. ediciji pitching neće biti održan uživo već timovi dostavljaju pitch u video formatu od tri minute. Stručni žiri odabire finaliste koji potom predaju pisano rješenje poslovnog slučaja. Među njima, proglasit će se pobjednici Realizator 2020. natjecanja.

KOME SE MOGU OBRATITI S PITANJIMA VEZANIM UZ POSLOVNI SLUČAJ?

Sva pitanja vezana uz poslovne slučajeve potrebno je uputiti na realizator@uniri.hr. Zaklada Sveučilišta posredovat će u komunikaciji između studenata i poslovnih partnera. Tijekom izrade rješenja poslovnog slučaja, moguće je poslati ukupno pet upita po timu.

 

VAŽNO! Nije dopušteno slati upite poslovnim partnerima i njihovim suradnicima. Postoji li potreba za određenim informacijama, kontaktirajte Zakladu koja će posredovati u komunikaciji.

REALIZATOR JE NATJECANJE. ŠTO DOBIVAJU POBJEDNICI?

Najbolja tri rješenja svakog poslovnog slučaja nagrađuju se novčanim nagradama u iznosu od 3.000,00 kuna za prvo mjesto, 2.000,00 kuna za drugo mjesto i 1.000,00 za treće mjesto. Pobjedničkim timovima STEP RI osigurava i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

KOJE SU DODATNE VRIJEDNOSTI SUDJELOVANJA U NATJECANJU?

  • Stjecanje praktičnog iskustva
  • Uvid u izazove poslovne zajednice
  • Ostvarivanje poznanstava sa studentima sličnih interesa
  • Upoznavanje s potencijalnim poslodavcima
  • Formiranje prvih poslovnih mreža i kontakata
  • Potvrda o sudjelovanju u Case study natjecanju Realizator 2020.

GDJE MOŽEMO DOBITI VIŠE INFORMACIJA O REALIZATORU?

Više informacija možete dobiti na službenim stranicama Zaklade realizator.uniri.hr ili putem e-maila realizator@uniri.hr .