Rekordan broj prijava za Realizator 2020.!

U nedjelju 8. studenog 2020. završile su prijave za Realizator 2020. U petu ediciju case study natjecanja Zaklade Sveučilišta uključilo se čak 109 natjecatelja formiranih u rekordnih 47 timova!

Timovi se u najvećoj mjeri sastoje od dva člana (35 timova), potom tri (8 timova), te četiri člana (4 tima). Čak 26 timova odvažilo se na rješavanje dva poslovna izazova što je rezultiralo sa 73 odabira poslovnih slučajeva.

Većina natjecatelja studenti su Sveučilišta u Rijeci (92), potom Sveučilišta u Zagrebu (11), Poslovnog Veleučilišta u Zagrebu (2), Veleučilišta u Rijeci (1), Visoke poslovne škole PAR (1), Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment (1), te Zdravstvenog Veleučilišta Zagreb (1).

Brojke, osim što premašuju prošlogodišnje, petu godinu su pokazatelj rasta i razvoja natjecanja, te svjedoče velikom interesu studenata za aktivnosti koje omogućuju povezivanje s poslovnom zajednicom. Ove godine i izvan lokalnih granica.

Najviše natjecatelja studenti su Ekonomskog fakulteta (20), Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (18), Tehničkog fakulteta (11), Odjela za biotehnologiju (10) i Odjela za informatiku (6) Sveučilišta u Rijeci.

Broj timova po poslovnim slučajevima:

Erste&Steiermärkische banka – Kako povećati zastupljenost Erste Club branda među mladima?

  • 17 timova

INA – Projekt vodik: demo projekt uvođenja autobusa na vodik u Rijeci

  • 9 timova

Infobip – Transformacija zdravstvene industrije korištenjem AI chatbota

  • 18 timova

Jadran galenski laboratorij – Marketing novog JGL Muzeja farmacije. Kako stvoriti  prepoznatljivost i privući publiku?

  • 22 tima

Koordinacija savjeta mladih Primorsko-goranske županije – Od ideje do akcije: Smanjimo nezaposlenost mladih

  • 7 timova

Ovom objavom službeno započinje vremenski period od mjesec dana za rad na rješenjima. Sutra, 10. studenog 2020. otvaraju se prijave za program Mentorska shema. Tijekom rada na rješenjima, timovi imaju pravo postaviti do pet pitanja poslovnim partnerima preko ureda Zaklade na mail realizator@uniri.hr. Rok za predaju video pitcha je 8. prosinca 2020.

Pozivamo vas da pratite mrežne i društvene stranice natjecanja na kojima ćemo objavljivati sve važne informacije i upute o daljnjim koracima. U slučaju dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na realizator@uniri.hr.

Hvala svima na prijavama i želimo vam puno sreće u daljnjem natjecanju!