Pitch Day Competition 2023.

Case study natjecanje Realizator 2023, koje je krenulo sredinom listopada, te jučerašnji „Pitching Day Competition“ zbio se se pod organizacijom Zaklade Sveučilišta u Rijeci u Znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci – Step Ri, s ciljem privlačenja i spajanja Sveučilišta s partnerskim institucijama, ali i poticanja studenata na poslovni tip angažmana nizom edukacija i predavanja.
U trominutnom formatu brzinskog izlaganja, studenti su stručni žiri i sve okupljene upoznali sa poslovnim rješenjima na ukupno četiri poslovna zadatka:
  • Grad Kastav – Povećanje vidljivosti poduzetničkog inkubatora KASPI,
  • Jadran-galenski laboratorij d.d. – Implementacija ESG principa u farmaceutskoj firmi: Održivost kao ključ za rast i konkurentnost,
  • Marina Punat d.o.o. – Optimizacija korištenja restorana u Marini Punat, i
  • Vectrino d.o.o. – Digitalni blizanci bez glave i noge ili kako brzo i efikasno brisati nepotrebne fotografije.
Događaju su, uz djelatnike Zaklade i direktora Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci – Step Ri Borisa Goloba, nazočili i predstavnici ovogodišnjih poslovnih partnera – Renato Stanković, Martina Voštić, Marina Stanojević Večerina, Josip Sindičić i Jelena Petković koji su ujedno činili i stručni žiri.
Proglašenje pobjednika natjecanja te dodjela novčanih nagrada najboljim poslovnih rješenjima najavljena je za 13.12.2023. godine na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.