Infobip d.o.o

Infobip d.o.o

Infobip d.o.o. je globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike. Portfelj čine profesionalna rješenja za obradu i dostavu SMS i voice poruka, telefonskih poziva, push notifikacija, e-maila te poruka putem popularnih messaging aplikacija. Na popisu klijenata su društvene mreže, internetske kompanije, mobilne messaging aplikacije, banke, marketinške agencije i korporacije, kao i neprofitne organizacije i javne ustanove. Infobip je najveća hrvatska IT kompanija po broju zaposlenih. Od 2009. se razvija na međunarodnoj razini, utemeljenjem ureda i poslovanja u globalnim poslovnim središtima. Proglašen je najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga i uvršten među top deset najinovativnijih kompanija na svijetu.

Transformacija zdrastvene industrije korištenjem AI chatbota

Neočekivana situacija u kojoj se našao cijeli svijet uzrokovala je zamjetan rast u digitalizaciji društva. Ono što se još jučer činilo kao daleka budućnost u nešto više od pola godine postalo je novo normalno. Čak se i jedan od najsloženijih i najosjetljivijih sustava, onaj zdrastveni, gotovo preko noći promijenio. Od pisanih uputnica do digitalnih asistenata koji pomažu u borbi protiv virusa – poput hrvatske inačice Andrije.

Kako veliki potencijal leži u korištenju chatbota u zdrastvenoj industriji, zadatak je otkriti, detektirati i osmisliti koji su to slučajevi (use cases) u kojima bi digitalni asistent mogao pomoći u unapređenju, poboljšanju i olakšavanju procesa za djelatnike i korisnike. Dio zadatka je i definirati tipičnog korisnika za specifičan slučajm te istražiti tzv. conversational design, odnosno kako kreirati chatbotov način komunikacije da bude prirodan za tipičnog korisnika, uvažavajući dobnu skupinu, kulturu i sl.

13. listopada 2020.
13. listopada 2020.